xForum
Opony zimowe czy uniwersalne? - Wersja do druku

+- xForum (http://www.xforum.com.pl)
+-- Dział: Męskie sprawy (/forum-5.html)
+--- Dział: Motoryzacja (/forum-6.html)
+--- Wątek: Opony zimowe czy uniwersalne? (/thread-30.html)

Opony zimowe czy uniwersalne? - Bruno C. - 01-22-2013 02:46 PM

Wymiana opon na letnie lub zimowe w zaleznosci od pory roku ma istotny wplyw na zachowanie samochodu, oszczednosci w portfelu i przede wszystkim poprawe bezpieczenstwa. Jakich opon wy uzywacie w tym nieciekawym dla aut okresie? Wolicie opony uniwersalne dzieki czemu nie martwicie sie o to ze trzeba je zmienic jak najszybciej czy jednak preferujecie zaplacic za zimowe? Ja do tej pory mialem opony uniwersalne, ale ostatnio slysze coraz wiecej glosow tepiacych uzywanie takich opon w zimie dlatego zastanawiam sie czy w przyszlym sezonie nie ugiac sie i nie kupic sobie takich.

RE: Opony zimowe czy uniwersalne? - sympatyczna - 01-22-2013 11:09 PM

I ja i kogokolwiek znam to mają opony i letnie i zimowe i zależnie od warunków pogodowych zmieniają je Oczko Nie jeździłam na uniwersalnych chyba nigdy, więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć jakimi się jeździ lepiej Uśmiech

RE: Opony zimowe czy uniwersalne? - Costa17 - 01-23-2013 05:04 PM

Ja też zmieniam opony w zależności od pory roku a tak naprawdę to nie znam się na tym zbyt dobrze, mam doradcę w tym temacie i tylko realizuję zalecenia fachowe

RE: Opony zimowe czy uniwersalne? - schön-ka - 01-25-2013 08:00 PM

uniwersalne absolutnie nie nadają się do naszego klimatu. może w takim kraju, w którym zima jest tylko w kalendarzu to tak, ale u nas takie opony to po prostu samobójstwo, więc kupuj zimówki czym prędzej!