xForum
Danie z dzieciństwa - Wersja do druku

+- xForum (http://www.xforum.com.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1.html)
+--- Dział: Offtopic (/forum-20.html)
+--- Wątek: Danie z dzieciństwa (/thread-54.html)

Danie z dzieciństwa - sympatyczna - 01-22-2013 10:35 PM

Pamiętacie jakieś dania z dzieciństwa, które uwielbiacie tak, że aż możecie za to zabić? Uśmiech Ja mam parę takich dań, często pojawiają się jeszcze u mnie w domu Uśmiech

RE: Danie z dzieciństwa - Orbitencja - 01-23-2013 02:46 PM

o, ja uwielbiam zupe pomidorowa i ziemniaczki smazone z cebulka, do tego schabowy... moglabym zabijac za to danie jak to ty ujelas ;p

RE: Danie z dzieciństwa - Costa17 - 01-23-2013 05:36 PM

Buuuu, pamiętam ale to, którego nie znosiłam i nadal nie cierpię! A jest to kasza gryczana! Nawet szpinak jest od niej lepszy!

RE: Danie z dzieciństwa - schön-ka - 01-25-2013 07:57 PM

jako dziecko zajadałam się szpinakiem, chyba za bardzo wierzyłam w tę bajkę o marynarzu Popey'u Duży uśmiech poza tym bardzo lubiłam grysik z tartym jabłkiem. z potraw, których nie lubiłam na przód wybija się oczywiście wątróbka i fasolka po bretońsku, po dziś dzień nie jestem w stanie ich tknąć!

RE: Danie z dzieciństwa - Bruno C. - 01-25-2013 08:20 PM

Jako dziecko nie znosilem sera zoltego i ryzu. Nie bylo opcji zebym to przelknal. Potem w przedszkolu zrazilem sie jeszcze do parowek. Za to uwielbialem makaron z serem bialym i cukrem. Takie banalne danie a nadal lubie je sobie zrobic i zajadam sie nim az mi sie uszy trzesa Uśmiech